Седем от седем за Марко Одермат

Начало » Седем от седем за Марко Одермат
илюстративна снимка за алпийси ски
снимка: pixabay.com

Швейцарецът Марко Одермат записа седмата си победа в седем състезания в гигантския слалом през настоящия сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

На пистата в американския курорт Палисейдс Тахо 26-годишният Одермат стигна до първото място с общо време от двата манша от 2:11.69 минути. Това се оказа достатъчно за него, за да спечели за трети пореден сезон Световната купа.

Десет старта преди края швейцарецът има 1702 точки, което е с точно 1001 точки повече от актива на втория Мануел Фелер от Австрия. Теоретично Фелер може да спечели 1000 точки в оставащите десет състезания, но и те няма да му бъдат достатъчни, за да изпревари Одермат за Големия кристален глобус.

Втори в Палисайдс остана норвежецът Хенрик Кристоферсен. Той бе по-бавен от Одермат с едва 0.12 секунди. Кристоферсен загуби 0.15 секунди спрямо Одермат в първия манш и тази на пръв поглед нищожна разлика се оказа непреодолима.

Трети финишира американецът Ривър Радамус на 1.37 секунди. За него това е първи подиум в Световната купа, а основна роля за достигането му бе представянето му в първия манш, в който той даде трето време на 0.78 секунди зад Одермат.

В класирането за Големия кристален глобус, който вече е притежание на Одермат, след Фелер (701 точки) се нарежда французинът Сиприен Саразен, който има 684 точки.

В неделя в Палисайдс Тахо предстои и състезание в слалома, в което участие трябва да вземе и българинът Алберт Попов.

You May Also Like