Заплаха срещу сигурността на Игрите в Париж?

Начало » Заплаха срещу сигурността на Игрите в Париж?
Олимпийски игри
снимка: pixabay.com

Полицейски планове за охраната и сигурността на Олимпийските игри в Париж това лято са били откраднати от влак от една от гарите на френската столица, съобщават агенциите. Изчезнала е чанта с компютър и две карти памет с информацията за плановете за охрана.

Тя е принадлежала на инженер от кметството на Париж, съобщиха от полицията. Мъжът оставил чантата в багажното отделение над седалката си. Влакът му закъснявал, той решил да се прехвърли на друг и така открил липсата.

Инженерът обяснил, че вътре са били служебният му компютър и две USB карти с поверителни данни и плановете на общинската полиция за обезпечаване сигурността на спортното събитие.

Вече тече разследване по случая, а летните олимпийски игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август и ще бъдат охранявани от 35 000 души.

В опит да се тушира напрежението, от кметството на Париж заявиха, че никакви полицейски планове за предстоящите олимпийски игри не са били загубени при кражба на компютърно оборудване, докладвана от служителите.

„Първоначалните проверки установиха, че работникът не притежава никаква информация, свързана с организацията и разполагането на правоприлагащите органи по време на олимпийските и параолимпийските игри“, се казва в изявление на градската управа в Париж.

You May Also Like