Майкъл Уудс спечели при завръщането на Пю дю Дом

Начало » Майкъл Уудс спечели при завръщането на Пю дю Дом


Майкъл Уудс от Израел Премиър Тех спечели деветия етап от колоездачната обиколка на Франция като измина трасето от 182.5 километра между Сен Леонар дьо Ноблат и Пю дю Дом за 4:19,41 часа и се поздрави с първи успех в Тур дьо Франс в своята кариера.

Пиер Латур от Тотал Дайрект финишира втори, на 28 секунди след победителя. Трети остана Матей Мохорич от Бахрейн Викториъс, изостанал на 35 секунди зад Уудс.

Голямата точка в деня беше връщането на височината Пю дю Дом в Тура след като не беше изкачвана от 80-те години на миналия век. Тя е брутално изпитание от висша категория, дълго 13.5 километра със 7,6% среден наклон, като последните 4 километра са със среден наклон 11.8%.

За генералното класиране Йонас Вингегоор от Йъмбо Висма изостана на няколко секунди зад Тадей Погачар, но остана с жълтата фланелка със 17 секунди аванс пред словенеца.

си върна лидерската позиция, финиширайки осми в деветия етап. Датчанинът е с общо време 38:37,46 часа. Той изпревари Тадей Погачар със 17 секунди. Словенецът пресече финалната линия на 13-та позиция в неделя.

В понеделник e почивен ден на състезанието, а във вторник надпреварата продължава с етап от Вулкания до Исуар – 167.5 километра.

You May Also Like