Педерсен с победа, Марк Кавендиш се прости с мечтата за рекорд

Начало » Педерсен с победа, Марк Кавендиш се прости с мечтата за рекорд


Мадс Педерсен от отбора на Трек спечели осмия етап от Обиколката на Франция, 201 километра от Либурн до Лимож. Не световният шампион от 2019 година обаче бе топ темата на деня, а падането на Марк Кавендиш при нелеп инцидент 60 километра преди края, след който гонещият рекордна 35-та победа в Тур-а британец трябваше да слезе от велосипеда.

38-годишният състезател на Астана пострада след сбутване в основната група на прав и равен участък. След падането той остана няколко минути на земята, държейки с ръка дясното си рамо. След това той бе качен в линейка, а ръката му бе привързана.

Във финалните метри най-силен се оказа Педерсен, който пристигна в Лимож с време от 4:12:26 часа. Датчанинът успя да се справи с конкуренцията на останалите специалисти в спринта, като най-близо до успеха бе Яспер Филипсен. Вут ван Аерт от Йъмбо Висма бе затворен на 50 метра и остана трети.

Основната група също финишира с времето на победителя, като от намиращите се в челото изостана единствено Саймън Йейтс (Великобритания/Джайко), който бе един от пострадалите в падането във финалните километри.

В неделя е деветият етап, който се очертава като много сериозно предизвикателство за всички участници. Той е от Сен-Леонард-дьо-Нобла до Пю дьо Дом с дължина от 182.4 километра. Ще бъдат преминати четири категоризирани изкачвания, като последното от тях Пю дьо Дом е от висша категория с дължина 13.3 километра при среден наклон 7.7 процента.

You May Also Like