Вингегор официално дублира успеха си в Тур-а

Начало » Вингегор официално дублира успеха си в Тур-а


Датският колоездач Йонас Вингегор спечели Обиколката на Франция за втора поредна година.

Той финишира триумфално във френската столица Париж в компанията на целия си отбор Йъмбо-Висма, както и преди година. Вингегор завърши на минута и половина след победителя в 21-ия етап на 110-ото издание на Тур дьо Франс, което нямаше никакво значение за крайното класиране.

Той завърши с общо време 82:05.42 часа и преднина пред словенеца Тадей Погачар от ОАЕ 7:29 минути, като това е най-големият аванс от 2014 година насам. Британецът Адам Йейтс от ОАЕ допълва подиума, като е на близо 11 минути след Вингегор в крайното класиране.

Последният етап от Обиколката на Франция бе спечелен от белгиеца Жорди Меус от тима Бора-Хансгрое, който направи изключителен финален спринт и от пета позиция финишира със сантиметри пред съперниците си с фотофиниш.

Той даде време 2:56.13 часа в етапа от Сен-Кентен-ан-Ивелин до Париж, който бе дълъг 115,5 км. Меус изпревари сънародника си Йеспер Филипсен от Алпесин, който доминираше във финалните спринтове, както и нидерландеца Дилан Груневеген от тима Джейко Алула.

Обиколката на Франция се проведе в 110-ото си издание в 21 етапа с обща дължина 3 404 километра, като започна от Испания и завърши във Франция.

You May Also Like